zondag 1 september 2013

Eerste keer zeilen!

Het weer is niet echt zomers en warm maar we zijn er toch op uitgetrokken. Gisteren hadden we de boel opgetuigd en de zeilen gehesen dus maar eens kijken of het ons lukt om een stukje te zeilen. We zijn omstreeks 11.00 uur vertrokken richting het meer Terkaplester Puollen. Aangezien we pal in de wind hadden eerst de motor maar aan. Onderweg zie je soms de gekste dingen zoals dit oud schip die lijkt te worden gebruikt als een jeugd honk.

Je merkt dat het einde van het seizoen nadert want het was niet druk op de vaarwegen. Op het meer aangekomen eerst maar eens de fok gehesen. We wilden rustig beginnen. Tja, en als je dan geen ervaring hebt moet er toch ineens wel veel gebeuren. Na een beetje geploeter hadden we dan toch de wind in de zeilen, euh... de fok, en kon de motor uit.

Het overstag gaan ging niet echt soepel en voordat we er erg in hadden zaten we al weer aan de andere kant van het meer. De volgende keer toch maar naar het Sneker meer zodat we meer ruimte hebben. 

Voor de eerste keer ging het verder wel aardig. We zijn met de wind in de rug richting Heerenveen gevaren. Het varen met alleen de wind en geen lawaai van de motor is toch een genot. Duidelijk is wel dat ik wat zeil lessen kan gebruiken. 

Klik hier voor alle foto's.
Klik hier voor een filmpje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten